Детска школа „Монтесори“ – Плевен


IMG_6885

Грижа, обучение, развитие – поднесени с много любов от „Монтесори“ педагогът Евелина Генова са трите наща, които родителите ще усетят още от първите посещения на децата от 3 до 6 годишна възраст в новооткритата детска школа „Монтесори“, намираща се в търговски комплекс MAXI център, етаж 4 зала 1.

DSCN0102Три светли и уютни зали, едната от които обзаведена изцяло по правилата на обучението „Монтесори“ и снабдена с оригиналните „Монтесори“ материали, просторно фоайе за родителите и разбира се, много, много забавни учебни помагала и играчки. Това е мястото, към което нашите малки възпитаници тичат с нетърпение, а тръгването е с голямо нежелание. Обучението по метода на Мария Монтесори е широко разпространено в цял свят, докато в България то навлиза едва преди няколко години, а от месец декември за първи път и в град Плевен.

Целта на обучението е:
• Да се подготвят на децата за живота, който ги очаква;
• Да се стимулира тяхната независимост, като им се дава възможност активно да участват в собственото си обучение;
• Да имат възможност да изследват и да правят открития, взаимодействайки с предварително подготвена от възрастните среда, стимулираща развитието им.
• Да избират свободно дейността си, водени от вътрешната сензитивност и в следствие на този избор да развиват спонтанна концентрация, която води до появата на вътрешна дисциплина и отговорност.

 DSCN6136 DSCN6142 IMG_6879

В детска школа „Монтесори“ работи дипломираният педагог – Евелина Генова със своите две асистентки в две полу дневни групи: сутрин от 10:00 до 13:00 часа и след обяд от 17:00 до 19:00 часа.

„В живота на всеки човек има един уникален период, който Мария Монтесори нарича „Божествен дар“ . Това е времето от 3 до 6 години, през което детето е особено схватливо и възприемчиво, то попива всичко, учи много лесно и някак си между другото. Не го пропускайте, мили родители! Такъв дар природата никога повече не дава“ – Евелина Генова